SRBIJA BEZ BARIJERA

САЈАМ Ј=ДНАКИ

САЈAМ Ј=ДНАКИ представља реализацију иницијативе установљене 04. децембра 2017. године када је, под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића, у Палати Србија, уз присуство преко 2.000 представника савеза и удружења особа са инвалидитетом, предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом и представника локалних самоуправа, обележен 3. децембар – Међународни дан особа са инвалидитетом.

У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Националне организација особа са инвалидитетом Србије, у оквиру Међународног београдског сајма књига, у хали 3А Београдског сајма, на простору од 1.000 м2, одржан је САЈAМ Ј=ДНАКИ.

Сајам доприноси стварању инклузивног друштва уз уважавање специфичности и потреба свих грађана и има за циљ информисање јавности о резултатима, активностима и мерама које у оквиру надлежности Министарство спроводи, посебно према осетљивим групама.

Ова манифестација на јединствен и иновативан начин афирмише особе са инвалидитетом и њихово стваралаштво, организовањем различитих културно-уметничких садржаја и излагањем експоната које су израдиле особе са инвалидитетом (слике, уметничке фотографије, предмети од дрвета, керамике, стакла, радови на свили, пехари и медаље, књиге, брошуре, часописи и други информативно-промотивни материјал).

Као симбол активности које се реализују у циљу стварања друштва једнаких могућности за све грађане Републике Србије, израђена је посебно осмишљена значка са графичким логотипом Ј=ДНАКИ.

Skip to content