SRBIJA BEZ BARIJERA

ИНКЛУЗИЈА

ЗВУЦИ СРЦА - БЕОГРАД

ИНКЛУЗИВНО ИГРАЛИШТЕ ОВЧА

ИНКЛУЗИВНО ИГРАЛИШТЕ ХАЈД ПАРК

ИНКЛУЗИВНО ИГРАЛИШТЕ ПАНЧЕВО

ПОДРШКА СТОНОТЕНИСЕРИМА

ПРОЈЕКАТ УПОЗНАЈ МЕ

БОЈЧИНСКЕ ИГРЕ

ИНКЛУЗИВНИ ЏУДО

ФУДБАЛСКИ КАМП ДЕКИ 5

ОШ АНТОН СКАЛА

ОШ ДУШАН ДУГАЛИЋ

Држава чини све да деца са сметњама у развоју имају квалитетнији и успешнији живот

Супруга председника Републике Србије Тамара Вучић, заједно са министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Даријом Кисић и помоћницом министра Биљаном Барошевић, обишла је Радни центар и кафић „Звуци срца“ где су запослене младе особе са сметњама у развоју.

Хуманитарна организација Дечје срце

Хуманитарна организација „Дечје срце” основана је 9. марта 2001. године ради реализације програма који имају за циљ квалитетнији живот деце и младих са сметњама у менталном развоју.

Ради остваривања наведеног циља, „Дечје срце” је организовало више десетина програма на тему осамостаљивања особа са инвалидитетом, попут програма „Школа живота” и „Школа животних вештина”, затим програма социјалне инклузије у које су била укључена деца из редовних основних школа и деца са сметњама у развоју, спроводили су едукације радника запослених у установама социјалне заштите, реализовали кампање у циљу подизања друштвене свести о правима и могућностима особа са инвалидитетом, социјално инклузивне активности и друго.

У циљу стварања услова за радно оспособљавање и радно ангажовање особа са инвалидитетом, „Дечје срце” је отворило радно окупациони центар „Звуци срца”. Овај радни центар јединствен је у Србији, а његовим отварањем особе са сметњама у развоју разбијају предрасуде и показују да су активни чланови.

Радно окупациони центар основан је 4. фебруара 2019. године. Простор је добијен на коришћење од стране Града Београда, Секретаријата за имовинске-правне послове. Сектор за заштиту особа са инвалидитетом помогао је у опремању радно-окупационог центра опредељивањем средстава за набавку опреме и намештаја. Такође, средства за опремање простора обезбедила је и Делегација Европске Уније, али и донатори из локалне заједнице.

Радно окупациони центар налази се на Oпштини Врачар, Чубурска 12. Центар се састоји из четири целине: кафић „Звуци срца”, кухиње, креативне радионицеи продавнице „Срцотворине”.

Донација комби возила за удружења особа са инвалидитетом Јужнобанатског округа

У сарадњи са MOZZART-ом, друштвено одговорном компанијом, обезбеђено је комби возило прилагођено особама са инвалидитетом. Возило је уступљено на коришћење удружењима особа са инвалидитетом са територије 8 општина Јужнобанатског округа.

Инклузивно игралиште Палилула без баријера, Овча, Општина Палилула

Инклузивно игралиште у Хајд парку, Београд, Општина Савски Венац

Инклузивно игралиште „Спортико" Народна башта, Панчево

Пројекат „Упознај ме“ НВО Маска

Бојчинске коњичке игре, подршка терапијском јахању за особе са инвалидитетом

Инклузивни џудо - џудо за све, Ковачица, подршка инклузивним програмима

Фудбалски камп ДЕКИ 5

Фудбалски камп Деки 5 основао је 2018. године Дејан Станковић, прослављени српски фудбалер и репрезентативац Србије, а Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања je, у партнерству са Клубом малог фудбала Мунгоси Земун и Спортским клубом Вашариште покренуло иницијативу да на кампу учествују и деца са различитим врстама инвалидитета.

Брига о деци је један од приоритета Министарства, а деца са инвалидитетом морају да имају исте могућности као и остала деца, за шта се ресорно министарство активно залаже.

Подршка стонотенисерима

Првог дана школске године са ђацима специјалне ОШ „Антон Скала“, Београд, Општина Савски Венац, 2022. године

Првог дана школске године са ђацима ОШ „Душан Дугалић“ Београд, Општина Врачар, 2021. године

Skip to content