SRBIJA BEZ BARIJERA

Савез друштава Србије за борбу против шећерне болести

Савез друштава Србије за борбу против шећерне болести основан је у октобру 2005. године како би се, кроз реализацију различитих активности, особама са дијабетесом пружила подршка и побољшао њихов квалитет живота.

Председник Савеза је др Братислав Миловановић. Савез окупља 21 локалну организацију, а сви заједно делују како би кроз побољшање здравствене, социјалне и других облика заштите унапредили живот особа оболелих од шећерне болести.

Имајући у виду да је један од приоритета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања унапређење квалитета живота особа са инвалидитетом, Министарство и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом континуирано подржавају рад Савеза и локалних организација у саставу.

Појава дијабетеса је све чешћа код деце, те је самим тим већа и потреба за едукацијом и психо социјалном подршком како квалитетно живети са дијабетесом. С тога Савез 13 година узастопно организује камп за децу и младе из целе Србије, узраста од 10 до 18 година, а до сада је кроз камп прошло око 1.100 учесника.

Skip to content